Az IMAGIT nemzetközi együttműködés keretében megvalósuló kulturális projekt, melyet a kreatív kommunikációnak szenteltünk. A projekt művészek, designerek, kutatók és fejleszők együttműködése abból a célból, hogy a nemverbális, digitális kifejezési lehetőségeket tanulmányozzuk a legkülönbözőbb mediális technikák segítségével. A projekt vezetője a karlsruhei művészeti egyetem (HfG ), partnereink a prágai BRAINZ kreatív ügynökség és a barcelonai HANGAR. A projekt egyik legizgalmasabb kihívása egy olyan funkcionális, de szimbolikus kommunikációs eszköz fejlesztése, mely a társadalmi interakciók, közösségi viselkedések kiterjesztett megértését segítheti.

Az MKE intermédia tanszéke a projekt keretében hallgatói kurzusok, workshop és diákcsere formájában vesz részt, a HfG-vel szoros együttműködésben. Az vizuális kifejezés interdiszciplináris határait kutatja szemináriumok, történeti elemzések, közös workshopok, nyilvános események révén, s így hozzájárul a vizuális szimbolizmus jelenkori aspektusainak feltárásához. A projekt támogatója a Kreatív Európa Kultúra alprogram.

Partnerek:
HANGAR, Barcelona [2] [3]
Staatliche Hochschule für Gestaltung Karlsruhe (HfG)
BRAINZ
Magyar Képzőművészeti Egyetem
Intermédia tanszék [2]

További információk:
imagit.net
facebook.com/IMAGITproject
info(at)imagit(dot)net

Nyilvános események, Budapest, 2016 november Meghívó/plakát (PDF, 0.6MB)
Labor Galéria (pdf) (PDF, 0.3MB)

IMAGIT

Projekt megbeszélés 2016. november 22, Magyar Képzőművészeti Egyetem, Budapest, résztvevők: Štěpán Kleník (BRAINZ), Nikolaj Tutarinov, (BRAINZ), Marta Gracia (HANGAR), Tere Badia (HANGAR), Michael Bielicky (HfG), Lukas Rehm (HfG), Sabine Scharff (HfG), Peternák Miklós (MKE intermédia), Szegedy-Maszák Zoltán (MKE intermédia)

HfG Karlsruhe